RITUS FIT - SJÆLEMASKINER
Grundmaterialet består af ombyggede fitnessmaskiner og -redskaber.
Disse "ego-maskiner" repræsenterer og træner det moderne menneskes holdninger til sit liv og verden.

Sjælemaskinerne
fortæller om vores anstrengelser for at undgå fysisk og spirituelt forfald.

Sjælemaskinerne
er et holistisk fitnesscenter. Universet beskæftiger sig på humoristisk og legesyg vis med det absurde i det moderne vestlige verden og er en underfundig kommentar til det at være menneske - med en tro på noget fælles. Via interaktivitet rækker universet ud over den individuelle kropsdyrkelse og fortæller om den subtile sammenhæng mellem krop og sjæl, samt om menneskets behov for at tage aktiv del i den luft og plads der forbinder os.

Sjælemaskinerne 1998-2002
startede som et samarbejde med scenografen Christian Q. Clausen i 1998 og har siden været under konstant udvikling. I denne første periode fokuserede maskininstallationerne på træning af menneskets sociale holdninger.

Laboratorium af sjælemaskine
Modeller: Eksperimenter viser starten af og fremtiden for sjælemaskinerne. Viser hvordan en maskine er blevet startet, og hvilke nye ideer der er under udvikling.

Sjæle maskiner 2002 -2014
Siden 2002 har jeg arbejdet på projektet alene. De fysiske øvelser fortsættes ud i rejser mod spirituelle erkendelser og et mindre materialistisk niveau, hvor temaer som frihed og kontakten med naturen står centralt
.